Kroppen är fantastisk

För att vi ska kunna uppleva den här mänskliga erfarenheten behöver vi en fysisk kropp att bo i. Vi har alla fått ett exemplar att hålla till godo med. Jag tror att det är meningen att jag fått just den här kroppen för att kunna åstadkomma just det jag ska göra här. Jag fick en ganska lång kropp, med ljus hy, breda axlar, ett överaktivt immunfösvar och lilltår som försöker gömma sig under granntån. Det är precis som det ska och min kropp är fantastisk.  Oavsett hur vår kropp ser ut och vilka fysiska utmaningar vi har tillsammans med den under vårt liv så är den fantastisk. Den vill oss alltid väl. Den jobbar alltid till vår fördel. Den söker alltid balans. När du slår dig rusar blodet dit för att läka och det blir lite blått under huden. När du inte druckit tillräckligt skapar den en spänning runt tinningarna som ger dig en påminnelse om att fylla på med vätska. När du fått en infektion höjer den temperaturen i kroppen för att aktivera immunförsvaret så att infektionen kan bekämpas.

Även om våra symtom inte alltid är så lätta att härleda som ett blåmärke, huvudvärk eller lite feber så behöver vi lita på kroppen och dess förmåga till självläkning. Vi behöver ta hand om den och älska den tillbaka, lika villkorslöst som den älskar oss. Vi behöver lära oss att lyssna och förstå just vår kropps signaler för att skapa ett bra samarbete så att vi kan leva det liv vi vill leva.

Kroppen, jag älskar dig, du är fantastisk! Tack för att du hjälper mig varje dag, för att jag får bo hos dig och för att du stöttar mig i att leva ett underbart liv. Jag lovar att ta hand om och lyssna på dig, varje dag! 

Med all min kärlek,

Helena