Juice cleansing

Jag gjorde min första juicecleanse som de första tre dagarna av en åtta dagars Cleanse8 med underbara Josefine Jäger. Jag minns det som ganska utmanande för jag jobbade alla tre dagar och reste en hel del. Även om min kropp då hade haft en kost fri från gluten, mjölk, kött, socker, processad mat och tillsatser i nästan ett år så kände jag fortfarande av reningssymtomen. Jag fick blåsor på fingertopparna, jag mådde illa och fick huvudvärk. Men jag insåg också att jag älskade det. Det var som att bruset tystnade och jag kände mig mer levande. Kroppen är väldigt bra på att rena sig själv från gifter men systemet kan lätt bli överbelastat av mängden tillsatser, föroreningar och annat skit vi utsätter det för idag. Vi har också svårare att få i oss alla näringsämnen vi behöver eftersom våra jordar är så utarmade. Jag älskar att ge min kropp en eller ett par dagars vila från att bryta ner maten så att den energin kan användas till att rensa ut gifterna och ta upp all näring i juicerna jag dricker.

Juicerna jag väljer är alltid ekologiska, kallpressade och mest gröna. Om jag har en aktiv dag kör jag också rödbets- och/eller morotsjuice eftersom de känns lite matigare och om det är kallt ut så värmer jag en nötmjölk till 40 grader och äter den som en soppa. Jag älskar att ha mina Juice Sundays och återhämta mig inför en ny vecka och ge mig själv en fantastisk möjlighet att hinna ikapp mig själv. Förutom att det rensar både huvudet och kroppen och ger mig massa ny energi så hjälper det mig också att uppskatta mat mycket mer. Jag tar det inte för givet och det smakar så otroligt mycket bättre efter en cleanse.

I did my first juice cleanse for three days out of a eight day Cleanse with the wonderful Josefine Jäger. I remember it was quite challenging because all three days were working days and I was travelling. Although my body had been on a diet free from gluten, dairy, meat, sugar, processed foods and unnatural substances for almost a year by that time I still felt the cleansing symptoms. I got blisters on my fingertips, I felt quite nauseous and I got headaches. But I also realized I loved it. Somehow it really cleared my head. It was like the noise calmed down and I felt more alive.

The body is really good at cleansing itself from toxins but our systems easily gets overwhelmed by the magnitude of the toxins we're exposed to today. We also have a hard time getting all the nutrients we need cause our soils are so deprived. I love to treat my body to a day or two of not digesting so much to save the energy for clearing out the toxins and filling up the nutrients.

The juices I use are always organic and mostly green. If I have an active day I also do beet root and carrot juice because I feel they fill me up a bit more and if it's in the cold season I warm a nut milk to 40 degrees and eat it as a soup. I love to do my cleanse sundays and restore before the new week, give myself a wonderful opportunity to catch up with myself. Besides clearing my mind and my body and giving me lots of fresh energy, it also really helps me appreciate food so much more. I don't take it for granted and it tastes oh, so good!

With all my love,

Helena