Säkerställ att du har ett support team omkring dig

Jag tror inte att det nog går att poängtera hur viktig vår omgivning ät för vår hälsa och vårt välmående. Jag läste nyligen forskning som visar att bristen på en supportande omgivning kan vara farligare för hälsan än rökning och dålig kost.  Du bestämmer själv vilka människor du vill omge dig med. Du bestämmer vilka människor du släpper in i ditt liv och öppnar ditt hjärta för. Familj kan vara så mycket mer än blodsband. Om du har en familjemedlem som inte supportar dig och som inte vill ditt bästa så behöver du inte hålla kontakten bara för att ni är släkt. Du får välja. Visst, ibland kan vi behöva älska andra när de förtjänar det som bäst eftersom det är då de behöver det som bäst, men det gäller inte en hel livstid.

Jag pratar inte om att vara elak mot någon eller få den andre att må dåligt, ibland behöver vi bara helt enkelt förstå, tacka för lektionen och förlåta för att sedan gå vidare och hitta vårt support team. Det här har verkligen varit så viktigt för mitt läkande och för allt som är fint i mitt liv. Att omge mig med människor som tror på mig, som stöttar och pushar och vill mig väl och människor som jag känner samma sak för. Det är de som kan lyfta dig när du faller, som kan skratta och gråta med dig och som kan hejja på dig genom hela livet just för att du är du och för att du gör samma sak för dem.

   Med all min kärlek,

Helena