Lev DITT liv

Vi är så snabba att jämföra. Att titta på någon och annan och tänka att så vill jag också ha det. Att alltid tro att gräset är grönare. Jag tror verkligen det här är en fälla som drastiskt försämrar vår livskvalitet. Jag vet att det är så för mig. Onödigt. För jag tänker också att allt är precis så som det ska vara. Just nu. Just här.

Om du är småbarnsförälder, njut av alla fördelar med småbarnstiden. Om du är pensionär, njut av allt som kommer med det. Om du är singel, njut av allt som är fantastiskt med att vara singel. Om du är student, njut av allt som hör studentlivet till. Om du längtar till en annan fas i livet, se över vad du kan påverka för att komma dit du vill, agera i enlighet. Men nu, just nu, är du där du är och där du ska vara och jag kan lova att det finns en massa fint just där. Tids nog är vi alla i en ny fas, och, vem vet, vi kanske kommer se tillbaka på den här tiden som alldeles underbar på sitt sätt.

Missa inte ögonblicken i det som är. Få ut det bästa av det. Maxa. Skit i jämförelserna och tänk om. Det finns massa att lära, uppleva, njuta och förundras över, just här, just nu.

Lev ditt liv, det är bara du som fått privilegiet att göra det. Utnyttja privilegiet att leva. 

Med all min kärlek,

Helena