Kraften i att ändra frågan "Varför händer detta mig?" till "Vad är det jag behöver lära mig nu?"

Jag förstår att den här kan vara kontroversiell, det är i alla fall en av reaktionerna jag får när jag pratar om det. Men i mitt liv, har detta verkligen varit livsomvälvande. Att förflytta mig från att vara ett offer till en student, från pessimist till optimist. Jag tror att det finns en mening med allt som händer och vi alla har vår individuella väg att vandra. Det betyder inte att vi inte har en fri vilja och att allt är förutbestämt, vi har alla möjligheten att gå omvägar och gå vilse ibland. För mig betyder det att vi är här för att lära oss och utvecklas, från allt våra erfarenheter och att det är via våra utmaningar som vi utvecklas mest.När jag möter motgångar eller riktigt tuffa utmaningar försöker jag hitta lärdomen i det som händer, vad är det jag behöver lära mig som jag inte riktigt förstått än? På det här sättet är det lättare för mig att bli konstruktiv och hitta en ny väg. Det betyder inte att jag inte blir ledsen och de som står mig nära vet mycket väl att jag i perioder varit riktigt urless på alla utmaningar, men jag försöker att inte stanna där längre än nödvändigt. Life's too sweet to be bitter och att gå omkring och älta kommer inte lösa situationen oavsett så jag kan lika gärna försöka lista ut kursinnehållet och bara ta till mig av lektionen. Om du inte har provat så rekommenderar jag det verkligen - berätta hur det funkar för dig!

   Med all min kärlek,

Helena