When you feel helpless, help someone

Citatet kommer från Aung San Suu Kyi som vann Nobels fredspris 1991. Vi hamnar alla i svackor, vissa dagar är tuffare än andra och ibland kan det kännas som att allt går emot oss. Det är, för de flesta av oss, en del av livets andetag, det vackra med det svåra. Även om jag är det första att promota att vi behöver bli bättre på att ta hand om oss, älska och förlåta, så är min erfarenhet också att ovan alltid hjälper mig att skifta humör. När du känner dig hjälplös, hjälp någon.  Det behöver inte vara stora saker. Det kan handla om att hålla upp en dörr, skicka en kärleksfull tanke till någon eller le mot en främling. Det kan också handla om att ringa upp någon och fråga hur de mår och om du kan göra något för dem, att ställa upp lite extra för en kollega på jobbet eller engagera sig i välgörenhet. Oavsett vad jag gör så hjälper det mig att komma ur min egna känsla av hjälplöshet, att skifta fokus och att inse att så länge jag kan hjälpa någon annan är jag de facto inte hjälplös. 

Prova och känn hur energin skiftar, från rädsla till kärlek. När du känner dig hjälplös, hjälp någon.  

  Med all min kärlek,

Helena