Var ännu lite snällare mot dig själv idag än du var igår

Jag tror att, för de allra flesta av oss, så är vi vår egen hårdaste domare. Vi är alltför snabba att döma oss själva, uppmärksamna misstag och snesteg, fel och brister. Allt det här elaka självpratet leder till att vi tar ännu fler dumma beslut, litar ännu mindre på vår förmåga och söker ännu mer bekräftelse utifrån som aldrig riktigt fyller upp oss, aldrig riktigt räcker.  En av mina intentioner det här året är att vara ännu lite snällare mot mig själv varje dag. Jag brukar låna startfrasen från EFT (Emotional Freedom Technique eller Tapping); Även om jag... (gjorde fel/ inte orkar/ dömer andra/ har ont/ inte tar hand om mig/ bröt ett löfte) ... så älskar jag och accepterar mig själv fullt ut. Det är inte alltid lätt att säga de där orden men ju mer jag gör det desto mer känner jag att hela jag slappnar av: Puh, jag är inte ett totalt misslyckande på alla plan, vad skönt, då kan ta tag i det jag behöver ta tag i.

För mig handlar självkärlek inte om att försköna, positionera sig över någon annan, sluta utvecklas eller säga att allt beteende från min sida är okej. För mig handlar självkärlek om ansvar. För när jag tar ansvar för att ge mig själv kärlek, acceptans och förlåtelse, först då kan jag agera på ett annat sätt; rätta till, ställa upp och vara där för andra. Ingen är perfekt, och tråkigt vore väl det. 

Vad kan du göra idag för att vara ännu lite snällare mot dig själv? 

 Med all min kärlek,

Helena