Vad de döende ångrar

Jag gissar att de flesta av er hört talas om boken av Bronnie Ware (The five regrets of the dying) men jag tycker att de passar bra som en påminnelse så här i början på ett nytt år. Bronnie jobbade som skötare inom paliativ vård i många år, där hon umgicks med och tog hand om människor som snart skulle dö. Det här är de vanligaste saker personerna ångrade; 1. Jag önskar att jag hade haft modet att leva ett liv sann mot mig själv, inte det liv andra förväntade sig av mig.

2. Jag önskar att jag inte hade jobbat så hårt/ mycket.

3. Jag önskar att jag hade haft modet att uttrycka mina känslor. 

4. Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner. 

5. Jag önskar att jag hade tillåtit mig själv att vara lyckligare. 

Det här är ditt liv, du vet väl om det? Vad är viktigt för dig? Gör du val idag som kommer göra dig stolt och glad när livet är slut? Det är ingen annan som kan göra valen åt dig, som kan leva ditt liv.  

 Med all min kärlek,

Helena