Lär dig något nytt varje dag

För många år sedan berättade en kollega för mig om hur han varje dag på väg hem från jobbet reflekterade över vad han lärt sig den dagen. Jag minns att jag tänkte att det var lite väl ambitiöst - vi kan väl inte räkna med att lära oss något nytt varje dag?! Idag vet jag att vi är här för att lära och utvecklas, att expandera och när vi vet bättre så gör vi också bättre. Egentligen tror jag inte att min ambitionsnivå har förändrats lika mycket som min definition av vad lärande är. Förr brukade jag tänka att lärande var samma sak som teorierna på universitetet eller en praktisk förmåga. Men lärande är så mycket mer; vilken reaktion mitt beteende fick hos den där personen, hur min kropp beter sig i förhållande till olika påfrestningar eller ökad kunskap om vad jag känner mig påfylld av - allt är kunskap.

Vi lär oss alla massor av nya saker varje dag och jag tror vi gör klokt i att reflektera över vad det är, så att vi kan konsolidera informationen till att bli en kompetens, en färdighet eller ett nytt beteende. 

When we know better we do better. 

Vad har du lärt dig idag?

Med all min kärlek,

Helena