Jag kan ha fel, jag kan ha fel, jag kan ha fel

Jag älskar det här mantrat jag fick av Björn Natthiko Lindeblad på ett retreat för några år sedan. Han hade i sin tur fått det ifrån någon av alla de munkar han träffat under sina 16 år som skogsmunk. Det tilltalar mig dels för att det påminner mig om att jag inte alltid behöver tro på mina tankar men också insikten att ju mer jag förstår, desto mer förstår jag att jag inte förstår. Jag kan ha fel. 

Jag älskar att jag kan ha fel. Jag älskar att det är okej. Det betyder inte att vi ska bli förlamade där vi står. Det betyder bara att vi utvecklas. Det betyder inte att vi ska slå på oss själva när vi upptäcker att det var så, vi hade fel. Det betyder bara att vi ska vara nyfikna och öppna för alternativa lösningar.  Men, vad vet jag, jag kan ha fel. 

  Med all min kärlek,

Helena