Balans i livshjulet

Vad behöver du för att må bra?  För mig är det god sömn, bra mat, mycket träning, meditation eller yoga, nära och kärleksfulla relationer, kontakt, kreativt uttryck, inspiration, utmaning, natur, musik och tid att bara vara. När jag ser på mina dagar så kan jag konstatera att långt ifrån alla innehåller allt detta och det tror jag inte att jag är ensam om i vårt hektiska samhälle. 

Jag försöker tänka veckovis istället. Under en vecka kan jag få in allt detta, utan stress eller dömanden, för det är just avslappningen jag vill komma åt. Allt handlar om balans. Både kropp, själ och sinne klarar av en hel del stress om de också får ta del av återhämtningen och där tror jag att veckoperspektivet kan vara en bra måttstock. Det duger inte att nu kavla upp ärmarna inför hösten och tänka att runt jul- och nyår, då ska jag slappna av. Vi är inte skapade för att hålla så länge utan återhämtning, inte långsiktigt, och inte om vi vill leva i balans och harmoni.

Notera varje dag vad, av det som är viktigt för ditt välmående, som får plats. Sammanfatta sedan veckan och säkerställ att allt det som är viktigt för dig faktiskt får det utrymme det förtjänar. Om inte, prioritera om och bort och in, livet är nu och alla dagar, inte sen eller om-bara. Du har makten att göra den här hösten till den bästa hittills där hela du (kropp, själ och sinne) får vara med!

   Med all min kärlek,

Helena