Att våga ger självförtroende

Hur många drömmar och planer går du och bär på i väntan på att du ska få självförtroendet att agera? Hur många gånger har du tänkt att; när jag har beviset för att jag klarar det, då ska jag göra det? Jag vet att jag har. Många gånger. Men jag tror vi har fått det om bakfoten. Det är när vi tar steget, när vi vågar, det är då självförtroendet växer. Vi kommer inte att få det genom att vänta in det, vi får det genom att agera. Det säger ju sig själv att vi inte kommer veta att det gick förrän vi provat. Vi kan bara ha tillit. Och ju oftare vi har tillit och hoppar, desto mer växer vår tro på oss själva, på att vi kan. 

Jag ska våga ännu lite mer i år. Göra något varje dag som utmanar mig lite extra. För att jag vet att det är när jag gör det, det är då jag växer. Och helt plötsligt märker jag att det som tidigare var i min stretchzon och kändes läskigt, nu har hamnat i min komfortzon och känns helt naturligt och tryggt. Det är att utvecklas. Att förstora sitt handlingsutrymme och tro på vad som är möjligt. Det är på det sättet vi förändrar världen.  

Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

 Med all min kärlek,

Helena