Agera på det sätt du vill känna

Det här är en påminnelse om det jag skrev om julkalendern på Instagram (@helenaonneby) och här under lucka #21. Act how you want to feel.  Vi kan bestämma hur vi ska känna och må, vi är inte alltid offer för omständigheterna. Det är inte de som är lyckliga som är tacksamma utan de som är tacksamma som är lyckliga. Vi kan styra vår uppmärksamhet, sätta tonen för hur vår dag ska bli och alltid komma ihåg att det är det som vi fokuserar på som växer och får ännu mer utrymme i våra liv. Vilka val gör du idag?

För mig kan det handla om att byta om till träningskläder för att känna mig träningssugen, ta en danspaus om jag behöver höja min energi eller le mot mig själv i spegeln om jag känner mig låg. Det handlar inte om att fly från obehagliga känslor som behöver kännas. Att agera som om vi redan vore där handlar om vilken känsla vi går omkring med i vår vardag; på väg till- och från jobbet, när vi äter frukost, sorterar tvätt, borstar tänderna, alla de miljontals ögonblick då vi har ett val att vara i hög eller låg energi. 

Om du inte redan gjort det, prova! Ta hoppsa-steg till ett jobbigt möte och upptäck att mötet blev riktigt roligt och effektivt. Krama om någon du känner dig irriterad på extra länge och känn hur irritationen rinner av dig och ersätts av förståelse. Ge dig själv en fotmassage när du känner dig besviken över en egen prestation och märk hur din medkänsla med dig själv växer.  

 Med all min kärlek,

Helena