Vilket universum väljer du att leva i?

Jag tror att det ständigt finns två parallella universum som vi snabbt kan välja att skifta emellan, det ena utgår ifrån kärlek, det andra ifrån rädsla.  Jag lyssnade precis på radionyheterna och slogs av ordval, analyser och prognoser som alla pekade mot rädslan. Det spelades upp klipp där politiker pratade om hot och ondska, nyhetsuppläsaren pratade om hur dåligt folk mår och att saker bara blir värre. Jag kände hur min energi sjönk och att jag liksom drogs in i ett parallellt universum, bestående av rädsla. 

Vissa hävdar att välja bort de dagliga nyheterna är att leva verklighetsfrånvänt. Jag hävdar motsatsen. Vi lever i en underbar värld där människor vill väl, naturen har en fantastisk självläkningsförmåga, liksom den mänskliga kroppen och sinnet. Visst, det finns utmaningar och lektioner för oss alla och för världen men det goda vinner alltid. Det är det universum jag har valt att leva i och därifrån har jag så mycket mer att ge till andra människor och till världen, därifrån kan jag bidra till läkning och inte mera sjukdom. 

Vilket universum väljer du?

Med all min kärlek,

Helena