Vem vill du vara nu? 

Mitt motto för det här året är: Var Helena.  För mig innebär det att våga vara mer av mig, inte be om ursäkt så mycket och inte fundera så mycket på vad andra ska tycka. Men det handlar också om att acceptera det jag inte är istället för att forcera mig i situationer jag tycker jag borde passa in i, trivas i eller tycka om. Att helt enkelt vara mig själv, så mycket som möjligt, så ofta som möjligt.  Samtidigt tror jag att det finns en viss valfrihet kring vilka vi vill vara, därför ställer jag mig även ofta frågan - vem vill du vara nu? 

När snön har fallit och jag är först ut genom porten - vem vill jag vara då? Den som skottar trots att ingen ser eller den som skyller på att jag har bråttom? När en kollega uttalar sig nedsättande om en person som inte är närvarande - vem vill jag vara då? Den som hänger på för att passa in eller den som står upp för den som inte kan försvara sig? När veckan har varit tuff och jag kommer innanför dörrn med resväskan i hand - vem vill jag vara då? Den som slänger mig i soffan och moffar det som finns hemma eller den som tar lite extra tid att packa upp, röja undan, tända ljus och laga mat med kärlek, för min egen skull? 

Vi har ett val i varje situation. Givet att du är du, vem vill du vara? 

Med all min kärlek, 

Helena