Var där du är, helt och fullt

Närvaro. En av mine Core Desired Feelings. Så enkelt, men ack så svårt. Och svårare blir det i vårt hyperconnectade samhälle. Alltid på. Överallt. Samtidigt. Och ändå. Aldrig någonstans. På riktigt. Alls.  När vi ständigt ska göra allt och vara överallt blir vi till slut ingenting. Jag försöker göra något åt det där. Prata i telefon när jag pratar i telefon. Bara. Vara i naturen och andas med den. Bara. Tugga och smaka och lukta när jag äter. Bara. Fokusera på jobbet när jag är på jobbet. Koppla bort när jag är ledig. All in, all out. Avsätta tid för att reflektera och utvärdera och annars vara i det som är. För jag vet att alla upplevelser blir vackrare, erfarenheter rikare och livet känns mer, hur ska jag uttrycka det, fullt, när jag gör det. 

Jag övar. Och är ganska dålig. Det är okej. Jag blir bättre.  

  Med all min kärlek,

Helena