Vad matar du dig med?

Jag är verkligen en stor förespråkare av att ta ansvar för vad vi stoppar i våra kroppar, att göra medvetna val och lyssna på kroppens signaler, men jag tror att det är minst lika viktigt att ha koll på vad vi matar vårt sinne med. Är det något du har funderat över? Även om det är lätt att känna sig överöst av medias budskap och fikarumssnacket, att frestas att dela vidare smutskastningen och haka på skitsnackandet, så har vi alla ett val. Vi kan välja vad vi tar in; vad vi lyssnar på, tittar på, läser och vilka samtal och i vilka sammanhang vi engagerar oss. 

Jag väljer aktivt bort mainstream nyheterna eftersom de fokuserar på det negativa. Jag rensar mina sociala medier ifrån hets och troll och allmänt skitsnack. Jag vänder bort blicken från de sensationssökande löpsedlarna. Jag har till och med börjat välja bort våld, krim och skräck i tv, film och böcker, enbart för att det får mig att känna mig illa till mods. Allt det negativa skapar oro och ångest i min kropp och får mig att tro att det är sant, att världen bara är en hemsk plats. Det är den. OCH den är magisk, fantastisk, god och underbar. Både och. Det vackra med det svåra. Men för att jag ska kunna bidra till det vackra behöver jag fylla på med det vackra. 

Jag lyssnar på inspirerande podcasts, jag läser kärleksfulla texter, jag connectar med positiva människor och jag ser på fina filmer. Det är därför jag bubblar av texter att dela med mig av. Det är därför jag ser det som min främsta uppgift att sprida ljus och kärlek och oftast orkar med det. Det är därför jag blivit frisk. 

Är du medveten om vad du matar dig med och hur det påverkar dig? 

  Med all min kärlek,

Helena