Vad är du villig att ge upp för att få det där du säger att du vill ha? 

Att välja är också att ge upp. Om du vill bo i det där huset så behöver du prioritera det som tar dig närmare ditt mål. Och välja bort annat som tar av din energi och tid. För att kunna hitta ditt drömjobb behöver du välja att utforska och prova på, för att komma närmare ditt svar. Och ge upp om rädslan att misslyckas på vägen. Jag tycker jag ser det här så ofta, både hos mig själv och andra. Vi säger oss vilja ha x, y och z, men vi är inte villiga att göra det som krävs för att komma närmare vårt mål. Och kanske är det så, det är först när smärtan att stå kvar överstiger rädslan att ta ett kliv som vi kommer i rörelse? Jag tror att det stämmer i vissa fall men jag tycker det vore sorgligt om det vore regel snarare än undantag. 

Vad är det som skrämmer dig? Vad är det värsta som kan hända? Vad skulle du göra idag om du visste att du inte kunde misslyckas? För kanske finns inga misslyckanden, bara jättestora utvecklingssteg.  

  Med all min kärlek,

Helena