Jämför inte din inre värld med någon annans yttre

Vi jämför, kategoriserar, analyserar och viktar ofta oss själva mot andra. Ibland behöver vi inspiration och perspektiv för att ta oss dit vi vill men jag ser två fundamentala misstag som vi gör vilket gör jämförelsen fullkomlikt irrelevant; 1. Vi tar det bästa vi ser hos 10 personer och slår ihop till en enda ouppnåelig målbild. Vi ser någons jobb, en annans relation, en tredje fritid, en fjärdes hälsa osv utan att riktigt reflektera över att ingen har allt. 

2. Vi jämför vårt egna inre liv med någon annans yttre. Vi vet aldrig vad någon annan går igenom, hur deras inre ser ut, vi ser bara det som syns samtidigt som vi lever i vår egna inre värld, ofta oförmögna att se hur vårt egna liv ser ut utifrån. Som att jämföra äpplen och päron. 

Nej, hörrni, vi skiter i det helt och hållet tycker jag, jämförelsen alltså. Du är den du ska vara. Jag är den jag ska vara. Du är här för att göra din grej. Jag är här för att göra min. Låt stötta, pusha och peppa varann och däremellan fokusera på det vi själva kan påverka. Vad säger du? 

Med all min kärlek, 

Helena