I dina erfarenheter ligger ofta svaret

Fokusera hellre på att förstå än att bli förstådd. Jag älskar det och gör mitt bästa för att leva med den parollen varje dag. Jag fick ett bra tips härom dagen kring hur vi kan praktisera detta i relation till andra. 

Svara på frågan med en erfarenhet ur ditt liv. 

Jag tror att vi är goda varelser som agerar rationellt utifrån vårt egna perspektiv. Praktisera nyfikenhet gentemot din medmänniskor, avvakta med dömandet. 

Varför röstade du som du gjorde? Svara med en erfarenhet ur ditt liv. Varför var du dömande mot den där personen? Svara med en erfarenhet från ditt liv. Varför vågade du inte testa den där idén? Svara med en erfarenhet från ditt liv. 

Om vi ställer dessa frågan med ett öppet sinne, med nyfikenhet snarare än dömande, tror jag att vi kommer att lära oss en hel del. Jag tror att vi kommer att bli bättre och bättre på att klättra upp i den andres utkikstorn, att vi kommer att bli förvånade ibland och framför allt, att vi kommer att förstå lite mer. Om vi hade varit med om samma sak, om vi varit i deras skor, kanske hade vi agerat på precis samma sätt, kanske hade vi tolkat situationen liknande? Tänk om andra skulle möta dig på samma sätt? Med en stor portion nyfikenhet och stark vilja att förstå. Tänk om? Det börjar med mig, det börjar med dig. 

Med all min kärlek, 

Helena