Du får inte alltid vad du vill ha men du får det du behöver

Jag har valt att se en mening i allt som händer. Oavsett om meningen finns eller inte så ger den inställningen mitt liv så mycket mer magi. Och även om jag inte kan se meningen mitt i kaoset så ser jag den alltid i efterhand. Jag förstår varför jag behövde bli sjuk när jag var liten. Jag förstår varför jag hittade ett holistiskt sätt att läka precis när jag gjorde det. Jag förstår varför jag träffar de personer jag träffar när jag träffar dem och vad jag behöver lära mig av dessa möten. Jag väljer att se meningen i en missad buss, i en borttappad nyckel, i ett inställt möte eller i ett träd som faller ner på vägen där jag tänkt ta mig fram.

Visst händer det att jag blir förbannad på universum om jag inte håller med om att jag just då behöver de lektioner jag hamnar på i livet, men i efterhand känner jag alltid tacksamhet över att just jag fick gå i den klassen. För mig handlar även detta om val, om inställning och om perspektiv. Jag har helt enkelt medvetet valt att se det så och mitt liv blir så otroligt mycket mer meningsfullt, rikt och förståeligt. Och även om jag inte alltid förstår så har jag tillit. Tillit till att jag är precis där jag ska vara och att allt är precis så som det ska vara. Så tacksam för den insikten. I mitt liv finns ingen slump.

Tror du att det finns en mening med det som händer i ditt liv? Ser du en mening och väg?

Jag älskar följande stycke ifrån A Course in Miracles, det har hjälpt mig så otroligt mycket när det mesta har känts mörkt och jag ännu inte hittat någon mening;

What could you not accept, if you but knew, that everything that happens, all events, past, present and to come, are gently planned by one, whose only purpose is your good?

  

Med all min kärlek,

Helena