Det finns en lärdom i varje situation

Det är min fasta övertygelse att vi är här för att lära, för att utvecklas och hjälpa andra att göra detsamma. Det innebär att det finns något att lära i varje situation och varje relation. Att välja det här förhållningssättet gör det så mycket enklare att förstå och hantera allt som händer i våra liv. Jag "kämpar" just nu med en utmanande relation i mitt liv. När jag glömmer bort att den här personen är en av mina viktigaste läromästare så blir jag lätt arg, besviken eller sårad och jag vill inget annat än att be hen dra åt pipsvängen och lämna mig ifred. Men, så kommer jag på att hen ju faktiskt har en massa att lära mig och jag får lättare att förhålla mig till personen. Jag kommer ihåg att mitt värde är konstant oavsett vad hen tycker vilket gör att jag kan hålla en hälsosam distans. Samtidigt kan jag känna tacksamhet för att hen hjälper mig att få syn på mönster jag behöver jobba med. 

Om livet bara skulle bestå av vita fluffiga moln, härliga situationer och harmoniska relationer så skulle vi inte utvecklas lika mycket. Och ärligt talat tror jag nog att vi skulle tycka att livet var rätt så tråkigt. Livet är som ett andetag. In- och utandning. Det vackra med det svåra. Acceptera det och se lärdomarna. Tacka läromästarna i ditt liv, de jobbigaste lär oss ofta mest.  

  Med all min kärlek,

Helena