Vi får bara ena versionen

Vi får alltid bara en historia, en version av våra liv. Den version vi får uppleva är en konsekvens av våra val. Ibland fastnar jag i "tänk om" men jag övar på att släppa taget om det eftersom det inte leder någon vart och jag bara kan förhålla mig till den version jag lever i. Om ni har sett filmen Sliding doors förstår ni vad jag pratar om. Jag kan fundera på hur mitt liv hade sett ut om jag inte hade påbörjat en enorm livstilsförändring i mitt liv för fyra år sedan? Vad hade hänt om jag valt att plugga det som verkade duktigast och inte det jag valde som var roligast? Var hade jag varit idag om jag sagt ja den där gången jag sa nej? Inget av det där kommer jag att få svar på. 

Vi gör alla val, hela tiden, de är varken rätt eller fel, men de har konsekvenser, som vi behöver förhålla oss till och ta ansvar för. Vi förstår inte alltid allting och jag tror att det är det som är en del av charmen med att vara människa. Men vi behöver förstå när det är dags att släppa taget. Vad behöver du släppa taget om? 

Med all min kärlek,

Helena