Om du inte tar hand om din kropp, var ska du då bo?

Vår kropp är vårt verktyg i den här världen. Som andliga varelser men en mänsklig erfarenhet så har vi bara fått en. Och just den du fick är perfekt för just det som du är här för att göra. Lita på det. Den är precis så som den ska vara. Men, för att den ska hålla hela livet behöver vi ta hand om den. Vår kropp behöver rörelse, hälsosamt bränsle och vila. Allt vi gör har en effekt på kroppen, oavsett vi vill det eller inte. Men kroppen har också en fantastisk självläkningsförmåga, om vi bara ger den förutsättningar att läka. Om vi hela tiden bombarderar den med skräpmat, gifter eller stress så kommer den till att protestera. Säga ifrån. Hörru, jag gör så gott jag kan här men du måste faktiskt också hjälpa till lite!

Mitt perspektiv på min fysiska hälsa är att jag vill kunna gå på golfbanan med mina vänner när jag är 97 år och ha det riktigt härligt (och kunna plocka upp bollen utan krämpor). Det är därför jag gör de val jag gör för min hälsa varje dag. Den fina konsekvensen blir också att jag får må bra även idag, imorgon och i nästa vecka. 

Ta hand om din kropp, du har bara en, och utan den är det svårt att leva ett meningsfullt liv i den här fysiska världen.  

 Med all min kärlek,

Helena