Bortom diskussionen om gener

Vi hör mycket om gener och att de bestämmer hur vår hälsa ska utvecklas under vår livstid. Mycket forskning läggs ner på att ta reda på vilka gener som leder till vilka sjukdomar men resultaten verkar entydigt peka på att det är mycket svårt att hitta några samband alls. Ny forskning visar till och med att vi kan förändra vår DNA.  Jag har tidigare skrivit om att det är generna som laddar vapnet men vår livsstil som trycker på avtryckaren och jag tror att det är klokt att lägga vår energi på det vi har makt över, vår livsstil. 

Om du har en blomma hemma som håller på att vissna så kollar du troligtvis först om den har tillräckligt med, eller för mycket vatten. Nästa steg kanske är att tillföra näring till jorden eller flytta blomman från sol till skugga eller tvärtom. 

Samma sak gäller med oss själva. Om vi börjar må dåligt så gör vi klokt i att fundera över vår miljö och vår livsstil. Ställa oss frågor som; Har jag sovit ordentligt på senaste tiden? Dricker jag tillräckligt med vatten? Stannar jag upp och lyssnar in min kropp, lyssnar på dess signaler? Hur hanterar jag mina känslor just nu? Går jag och bär på rädslor eller oro som pockar på? Det är i svaren på dessa frågor vi hittar svaren, det är jag övertygad om. 

Oavsett om det handlar om en allvarlig sjukdom eller lite huvudvärk så behöver vi alltid börja med livsstilen. Däri ligger alla möjligheter till läkning, på riktigt.  

  Med all min kärlek,

Helena